Ons verhaal

Building
1952
hulsebosch company
2019

In 1952 werd Hulsebosch Bloembollen B.V. opgericht door Wilhelmus Hulsebosch Sr. Hij verhuisde vanuit het midden van Nederland met zijn vrouw naar het noorden om daar een bollenbedrijf te beginnen. In Den Helder kocht hij een klein stuk grond met een schuur. Dat was zijn eerste stap richting het bloembollenvak.

Wilhelmus en Corrie hadden twee zonen, Wilhelmus Jr. (Willem) en Herman, die beiden opgroeiden in de industrie. Op dat moment groeiden zij voornamelijk tulpen, krokussen en narcissen. Tijdens het laag seizoen bezocht Wim familie in de Verenigde Staten. Daar ontmoette en trouwde hij met Debby. Debby verhuisde naar Nederland en zij voerde toen het grootste deel van het kantoorwerk uit. Wilhelmus Sr. stapte uit het bedrijf in 1993 en liet het bedrijf over aan zijn zonen, die samenwerkten tot 2010. Vanaf dat moment nam Willem het bedrijf over met zijn drie zonen, Roland, Ryan en Roy. Hun dochter Vivien werkte mee in de hoogseizoenen.

Sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Het bedrijf produceert momenteel niet alleen tulpen, krokussen en narcissen, maar ook hyacinten en lelies. Het bedrijf oogst zo’n 200 hectare bollen per jaar. De bloembollen groeien niet alleen in het noorden van Nederland, maar ook in het zuiden, waar het lelie gewas wordt geteeld en geoogst.

Het bedrijf is gegroeid van twee schuren tot een complex van vijf. Eén van de belangrijkste aandachtspunten ligt op duurzaamheid. Wanneer de bollen geoogst worden wordt het afval gerecycled in een duurzame compostering inrichting. Dit wordt vervolgens herverdeeld over de velden.

Hulsebosch Bloembollen B.V. is één van de weinige bedrijven in Noord-Holland die dit nieuwe, moderne systeem volgens de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord) standaarden heeft.

Op dit moment zijn alle drie de zonen volwaardige partners in het bedrijf. Met hun nieuwe ideeën en input hebben ze het bedrijf naar de 21e eeuw gebracht met behulp van de nieuwste technologie. Met deze technologie worden bollen geproduceerd van de hoogste kwaliteit en geleverd aan klanten over de hele wereld.

Opa Hulsebosch
De pionier, Wilhelmus Senior, aan het planten
Hulsebosch history
Werk in de schuur (1990)
Wim en Herman
Willem en Herman leggen betonnen tegels (1990)