Ons Verhaal

Ons Verhaal

Hulsebosch Bloembollen B.V. werd in 1952 opgericht door Wilhelmus Hulsebosch Sr. Hij verhuisde vanuit het midden van Nederland met zijn vrouw naar het noorden om daar een bollenbedrijf te beginnen. Hij kocht een klein stuk grond met een schuur en dat was zijn eerste stap richting het bloembollenvak.

Wilhelmus en Corrie hadden twee zonen, Wilhelmus Jr. (Wim) en Herman, die beiden opgroeiden in de industrie. Op dat moment groeiden zij voornamelijk tulpen, krokussen en narcissen. Tijdens het laag seizoen ging Wim familie bezoeken in de Verenigde Staten. Daar ontmoette en trouwde hij met Debby. Debby verhuisde naar Nederland en zij voert sinds die tijd het grootste deel van het kantoorwerk uit. Wilhelmus Sr. stapte uit het bedrijf in 1993 en liet het bedrijf over aan zijn zonen, die samenwerkten tot 2010. Vanaf dat moment nam Wim het bedrijf over met zijn drie zonen, Roland, Ryan en Roy.

Sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Het bedrijf produceert momenteel niet alleen tulpen, krokussen en narcissen, maar ook hyacinten en lelies. Het bedrijf oogst zo’n 200 hectare bollen per jaar. De bloembollen groeien niet alleen in het noorden van Nederland, maar ook in het zuiden, waar het lelie gewas wordt geteeld en geoogst.

Het bedrijf is gegroeid van twee schuren tot een complex van vijf. Eén van de belangrijkste aandachtspunten ligt op duurzaamheid. Wanneer de bollen geoogst worden wordt het afval gerecycled in een nieuwe duurzame compostering inrichting. Dit wordt vervolgens herverdeeld op de velden.

Hulsebosch Bloembollen B.V. is één van de weinige bedrijven in Noord-Holland dat dit nieuwe, moderne systeem volgens de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord) standaarden heeft.

Op dit moment zijn alle drie de zonen volwaardige partners in het bedrijf. Met hun nieuwe ideeën en input hebben ze het bedrijf in de 21e eeuw gebracht met behulp van de nieuwste technologie. Met deze technologie worden goede kwaliteit bollen geproduceerd en geleverd aan klanten over de hele wereld.

Schuur
Het begin van Hulsebosch Bloembollen B.V.
Herman en Frans
Frans Langelaan en Herman Hulsebosch (1984)
Middenvliet 19
Middenvliet 19 rond 1988
Opa Hulsebosch
De pionier, Wilhelmus Senior aan het planten.
Hulsebosch
Wim en de vader van Debby, Steve, op de heftruck (1990)
Wim en Herman
Wim en Herman betonnen tegels leggen (1990)
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close