Nieuws

Nieuws


Open dag

‘Hulsebosch presenteert nieuwbouw tijdens open dag op 2 Juni’    
Artikel van Hans Tesselaar met betrekking tot de open dag en de plannen voor de toekomst met de recente uitbreiding van het bedrijf. Het artikel beschrijft hoe de nieuwe schuur slimme, effectieve en vooral duurzame productie levert. Met de nieuwbouw zijn de logistieke problemen van verschillende locaties opgelost en de opslag- en verwerkingscapaciteit sterk toegenomen. Bovendien zijn de arbeidsomstandigheden verbeterd en grote inspanningen gedaan om het gebruik van de energie te beperken.

Met de uitbreiding kunnen de producten worden verwerkt, opgeslagen en afgeleverd onder optimale omstandigheden en is er nog ruimte voor verdere groei met oog op de toekomst. Klik op de titel om het volledige artikel te lezen.

Gepubliceerd 28-05-2018

‘Wens om zelf te composteren’
Interview met Roland Hulsebosch voor Greenity Magazine met betrekking tot de laatste belangrijke ontwikkelingen bij Hulsebosch. Eén daarvan is de recent gebouwde schuur om alle producten op één locatie op te slaan. De tweede de bouw van een volledig nieuw plein waar ruimte was gemaakt voor een afspuitplaats om alle restvloeistoffen te verzamelen. De derde grote aanpassing was de herinrichting van de compostplek.

Hulsebosch Bloembollen B.V. wilde, met het oog op duurzaamheid, zelf hun eigen compost maken. Het artikel gaat dieper in het proces van het maken van eigen compost en het ontwerp van de nieuwe plek. Het grote voordeel van zelf composteren is dat je mooier, organisch materiaal hebt om het humuspercentage op peil te houden. Bovendien is het niet nodig om dure compost aan te voeren. Het plan is besproken met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) en met succes geïmplementeerd.

Gepubliceerd 2018-02-05

‘De Kop krijgt weer kleur’
Interview met Ryan Hulsebosch voor Noord-Hollands Dagblad. Ryan legt in het interview uit waarom er een vertraging is in de bloei van de bloemen op de bollenvelden. De vertraging was vooral is te wijten aan de late vorst aan het eind van februari. Hij legt verder uit dat vorst in januari niet noodzakelijk een slechte zaak is omdat dan de bollen nog niet volop in de groei zijn. Stro wordt gebruikt als een ‘deken’ om de bollen te beschermen tegen de kou. Ook al is het een laat seizoen, de natuur lijkt zich altijd te herstellen en dan kom je evengoed rond dezelfde tijd uit elk jaar, zo rond het einde van April staat alles weer in bloei.

Gepubliceerd 2018-05-04

‘Amerikaanse droom in bollenvelden’
Artikel met Roland en Roy Hulsebosch in Noord-Hollands Dagblad. De twee broers praten over hoe wordt was om op te groeien op een bollenbedrijf, waar hun toekomst ligt binnen het bedrijf en over de taakverdeling tussen de gezinsleden. Roland vermeldt dat hij vaak twijfels had om wel of niet het bedrijf over te nemen, Roy daarnaast wist al op jonge leeftijd dat hij het bedrijf wilde overnemen hij en geeft de voorkeur aan om zijn eigen baas te zijn. De werkverdeling is als volgt; Roland doet de handel en administratie in het kantoor. Roy is verantwoordelijk voor het controleren van de werkzaamheden in de schuur en het beheer van het plantgoed. Hun vader Wim beheert het personeel en de gewasbescherming. Neef Sem doet het grootste deel van het land werk en Ryan is onlangs afgestudeerd en hij zit pas enkele weken in het bedrijf. Uiteindelijk zal hun vader het bedrijf verlaten en hij bereidt hen voor op dat stadium. Hij zal adviseur/sparringspartner  worden. Hij heeft veel kennis en ervaring en de jongens willen daar nog lang gebruik van maken.

Gepubliceerd 16-05-2016

‘The Lentetuin: een mooie gelegenheid om producten te testen’
Interview met Roland Hulsebosch voor Bloembollen Visie. In 2011 presenteerde Hulsebosch zich voor het eerst op de Lentetuin, een jaarlijkse bloemenshow in Breezand, waar bloembollen kwekers hun beste producten presenteren op een mooie stand in lijn met een bepaald thema dat elk jaar verandert. Roland legt in het artikel uit dat deelname aan de show gunstig is voor een bedrijf z’n naamsbekendheid. Hij legt uit dat het bedrijf zich zo breed mogelijk wilt presenteren met het grootste deel van haar assortiment. Dit om potentiële kopers een zo goed mogelijk overzicht te geven van wat het te bieden heeft. Er is ook de mogelijkheid om prijzen te winnen bij de show, maar Roland verwacht niet te veel van het eerste jaar en is al tevreden met een mooie stand waar de bollen worden gepresenteerd en de bloemen precies in de goede fase van bloei verkeren

Gepubliceerd 24-02-2011

‘ Ik praat er veel over met mijn ouders’
Artikel met Roland Hulsebosch voor Bloembollen Visie. Roland, toen 23 jaar oud, heeft het over hoe het is om een oom en vader met een snel groeiend bedrijf te hebben en daar verwacht in te stappen, maar ook de twijfels en problemen die deze met zich meebrengt. Hij vertelt over de banden die het bedrijf en de familie heeft met de Verenigde Staten en de mogelijkheden om daar te werken. Hij is de oudste van de volgende generatie en daarmee de eerste te kwalificeren voor opvolging van de onderneming. Het onderwerp van het runnen van het bedrijf komt vaak met zijn ouders aan bod en in dit stadium voelt hij dat hij een beslissing voor zijn toekomst moet gaan maken. Roland: “Zoals ik er nu tegenover sta, kan je wel van uit gaan dat ik het bedrijf in ga”. De twijfels komen vooral uit de grootte van het bedrijf. Een groot bedrijf brengt veel verantwoordelijkheden en veel overuren met zich mee.

Gepubliceerd 29-01-2009

‘Jonge kwekers met passie voor het vak in de voetsporen van hun ouders’
Artikel met Roland Hulsebosch in het Noord-Hollands Dagblad. Het artikel graaft vooral dieper in het feit dat de bloemen business moed, liefde voor het vak, en het vertrouwen in de toekomst vereist.

Gepubliceerd 27-01-2011

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close